Balada Supra-vietuitor-ului

baladacoverbigBALADA SUPRAVIETUITORULUI

My first book in the Romanian language:

În 1989, cei mai mulţi români nu s-au luptat cu nimeni. O persoană deosebit de somnoroasă ar fi putut dormi pe toată durata revoluţiei. Câţiva s-au luptat şi apoi totul s-a încheiat. Nu, aceasta a fost o revoluţie garantată de sus. Şi din moment ce românul obişnuit nu trebuia să facă nimic, dar în schimb i se oferea pe tavă revoluţia, ca un fel de cadou de Crăciun sângeros, li s-a furat românilor ideea că trebuie să muncească împreună pentru un scop comun. În fiecare zi, aud: „Situaţia în România este groaznică.”

Sunt probleme aici? Cu siguranţă. Însă, dacă este o problemă, ce putem face în această privinţă? Pentru ca românii să trăiască la un moment dat în ţara pe care şi-o doresc, este nevoie de fapte. Dacă va fi un fel de revoluţie pentru un trai mai bun, va fi nevoie de multă muncă. Nu pledez pentru vărsarea de sânge, nu mă înţelegeţi greşit. Mă refer la actele revoluţionare tăcute, zilnice: acelea de a face ce trebuie. Situaţia în România depinde numai de voi.

Eu nu sunt cetăţean român, dar pot spune că este o ţară superbă şi trebuie să ne amintim să o facem minunată. O ţară devine minunată nu prin amintirile zilnice despre cât de bine era în trecut, ci prin încercările de a face să fie cât mai bine în fiecare zi.

O ROMÂNIE FRUMOASĂ E SARCINA TUTUROR!

Paperback:

Romania
Amazon USA
Amazon UK